We worden ons er met elkaar steeds meer van bewust dat voldoende beweging en gezonde voeding essentieel is voor een gezonde leefstijl. Voor de meesten is gezonde voeding niet direct een enorme uitdaging, vooral het bewegen wil nog wel eens een punt van aandacht zijn voor velen. Toch kun je met relatief weinig inspanning en middelen prima aan de dagelijkse aanbevolen 30 minuten beweging komen. Zo kun je een eind gaan wandelen, maar ook een workout in je kamer behoort tot de mogelijkheden. Om het jezelf wat comfortabeler te maken, is het verstandig een fitnessmat aan te schaffen. Omdat we ons kunnen voorstellen dat vinden van een goede fitnessmat een uitdaging kan zijn, hebben we enkele tips voor je opgesomd.
Wat is een fitnessmat?
Een fitnessmat is een mat zoals het woord al doet vermoeden, waarop jij op een comfortabele manier eenvoudig allerlei verschillende oefeningen kunt doen voor het thuis sporten. In tegenstelling tot de vaak harde ondergrond van je vloer, zorgt een fitnessmat ervoor dat je verschillende oefeningen kunt uitvoeren, zonder dat je last krijgt van je knieën of ellebogen. Een fitnessmat is in tegenstelling tot een yogamat een stuk dikker en daarom bij uitstek geschikt om allerlei oefeningen op te kunnen doen. Waar een yogamat een dikte heeft van gemiddeld 5 mm, geldt voor een fitnessmat dat deze beginnen bij een dikte van 1cm. Zoals je ziet scheelt dit het dubbele, wat je absoluut zult merken tijdens het uitvoeren van je oefeningen.
Beste fitnessmat
Het uitkiezen van een fitnessmat lijkt een heel karwei. Toch is dit een stuk eenvoudiger dan je aanvankelijk zult denken. Naast dat je de keuze hebt uit allerlei verschillende kleuren en patronen, is het voor het comfort belangrijk dat je fitnessmat dik genoeg is. Houd er dus rekening mee, dat je kiest voor een mat van minimaal 1 centimeter dik. Je zult merken dat dit het uitvoeren van verschillende oefeningen een stuk gemakkelijker maakt. Daarnaast is ook de lengte van de mat belangrijk. Wanneer je kiest voor een te kleine fitnessmat, dan kan het zijn dat je er bepaalde oefeningen niet of niet goed op kunt uitvoeren.