Blog

De voordelen van vegan proteine poeder

De fitness industrie is ver gekomen wat betreft voeding, aanvulling en supplementen hiervoor. Bijvoorbeeld proteine poeder, wat je spieren aansterkt, en je bloeddruk verlaagd. Naast de traditionele proteine supplementen, zijn er steeds meer opties voor elk dieet, zoals bijvoorbeeld vegan proteine poeder. Maar wat zijn de voordelen van vegan proteine poeders? Lees het hieronder.

Vul je dieet aan

je hoeft niet meer in te leveren, je kunt nu extra proteïne toevoegen terwijl je een volledig veganistische levensstijl met gemak volhoudt. Vegan protein is natuurlijk een diervriendelijk alternatief voor je favoriete eiwitaanvulling. In veel gevallen kunnen veganistische eiwitten ook beter zijn voor het milieu.

Vegan protein bevat minder vet en meer vezels

Plantaardige eiwitten bevatten minder verzadigde vetzuren dan dierlijke eiwitten. Daarnaast bevatten plantaardige eiwitten weer meer vezels. Win-win zou je zeggen. Zeker als je al te veel verzadigde vetten eet, en niet genoeg vezels binnen krijgt. Ook bevat het in veel gevallen minder suikers. Doordat er meer vezels inzitten, geeft dit je langer een vol gevoel dan bijvoorbeeld whey proteine.

Een goed alternatief bij allergieën

Ben je in zekere zin allergisch voor traditionele eiwit poeders? Dan is vegan protein zeker een goed alternatief. Het is van nature lactose vrij, wat fijn is bij wanneer je last hebt lactose-intolerantie. Op deze manier heb je minder last van buikklachten wanneer je jouw favoriete eiwitten gebruikt. Ook wordt vegan proteine poeder gemaakt van verschillende bronnen, zodat je ook kunt kiezen welk eiwit het beste voor je werkt. Ga je voor kikkererwten, hennepzaad of juist sojabonen?

De keuze is reuze

Veel websites hebben een enorm aanbod aan veganistische eiwitten. En omdat de eerder besproken bronnen ook zoo veelzijdig zijn, zul je altijd een eiwit en smaak vinden die bij jou past. Ga je bijvoorbeeld voor een chocolade eiwit, op basis van rijst? Of past een aardbeien vegan proteine poeder, op basis van soja bonen beter bij jou?

Als je overweegt om eens een vegan proteine poeder te proberen, is dit het moment. Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruiken van veganistische proteine poeder, en door alle mogelijkheden heb je bijna geen excuus om het niet te proberen. Speel vooral met de mogelijkheden en laat je verassen. Probeer een proefpakket of bekijk beoordelingen om zo tot jouw favoriet te komen.