Voeding

3 tips voor proteïne snack

eiwit shake

Mannen en vrouwen die actief zijn in de sportschool kunnen dit beamen. Wanneer je bezig bent met krachttraining, dan zijn proteïne van groot belang voor het herstel van je spieren. Wanneer je spieren namelijk worden belast, dan ontstaan er kleine scheurtjes. De scheurtjes worden vervolgens door het lichaam hersteld zodat je de volgende keer een stukje sterker bent. Onmisbaar in dit proces zijn eiwitten, ook wel proteïne genoemd. Vooral wanneer je net klaar bent met sporten, dan kan het zijn dat je terug naar huis wellicht al een beetje trek krijgt. Dan is een proteïne snack de perfecte manier om je honger te stillen. Wil jij weten welke 3 snacks hiervoor geschikt zijn, lees dan snel verder.

Eiwit shake

Eén van de meest bekende en tevens ook meeste effectieve snacks voor na het sporten zijn de eiwitshakes. Je kunt ervoor kiezen je ‘whey’ poeder te mixen met zowel, water als melk. Het grote voordeel aan deze snack, is dat hij eenvoudig te maken is, snel opgedronken kan worden en het allerbelangrijkste ontzettend snel wordt opgenomen door je lichaam. Deze snack is perfect voor ieder moment van de dag, zowel voor als na het sporten of voor het slapen.

Cottage Cheese met fruit

Naast een eiwit shake is ook kwark een erg populaire proteïne snack. Toch zijn er ontzettend veel mensen die geen fan zijn van kwark. Een goed alternatief is dan cottage Cheese, ook wel bekend als ‘Hüttenkäse’. Dit is net wat romiger dan kwark. De perfecte combi is met fruit. Zo maak jij eenvoudig en snel een ontzettend gezonde proteïne snack.

Komkommer salade

Wil jij voorkomen dat je na de lunch en voor het avondeten trek krijgt in een snack? Dan is dit de perfecte snack die tevens goed is voor je spieren. Een komkommersalade is namelijk eenvoudig te maken en perfect te opvulling voor het diner. Neem een hele of halve komkommer. Snijd deze vervolgens in blokjes en voeg er wat kipfilet of kalkoenfilet aan toe. Om het geheel wat extra smaak te geven kun je ook wat tomaatjes toevoegen en het geheel kruiden met peper, zout en eventueel wat olijfolie.