Blog

Gezonde sapjes zelf maken

Op zoek naar een manier om gezonde sapjes zelf te gaan maken? Wij helpen je graag! Natuurlijk is het makkelijk om bij de supermarkt de sapjes te kopen, maar dat is ook een dure aangelegenheid. Een klein sapje van 250ml kost al snel 3 euro, dat is per maand toch snel 100 euro aan sapjes. Voordeel is wel dat de supermarkten tegenwoordig echt gezonde sapjes aanbieden, zonder toegevoegde conserveringsmiddelen. Hier moet je echter wel goed op letten, want de goedkopere sapjes zijn juist ook vaak de sapjes waar toch nog veel aan toegevoegd is wat niets met een gezond sapje te maken heeft.

Tijd dus om de gezonde sapjes zelf te maken. Lekker met de blender aan de slag, met ingrediënten als fruit, groenten en kruiden in de weer om een heerlijk sapje te maken. Wij gaan je op weg helpen met een aantal tips.

Ingrediënten kopen

Online zijn er duizenden recepten te vinden voor sapjes, dus daar is voldoende inspiratie over te vinden. De ingrediënten – fruit, groenten, kruiden – kun je wat ons betreft het beste bij een groenteboer, op de markt of bij een lokale winkel halen. Niet omdat dit perse heel veel beter is dan bij de supermarkt, maar vooral omdat je hier veel makkelijker een zakje met fruit en groenten kunt krijgen tegen een spotprijs. Fruit en groenten wat ze overhouden moet een winkel of marktkraam anders weggooien, dus met veel liefde maakt een groenteboer een zakje voor een paar euro vol met fruit en groente wat bijna over de datum is. Voor jou maakt het niet uit hoe het eruit ziet, het wordt toch gepureerd tot een sapje!

Gebruik ook eens een slowjuicer

De meesten van ons zullen een blender gebruiken om hun sapjes te maken. Je kunt hiervoor ook een slowjuicer gebruiken. Waar een blender je fruit en groenten pureert en in heel kleine stukjes hakt, perst een slowjuicer het sap uit je fruit en groenten. Hierdoor krijg je veel makkelijker en sneller echt een sapje. Bij een blender heb je toch snel een dikke shake, die je vervolgens moet mengen met water of sinaasappelsap om het goed drinkbaar te maken. Een slowjuicer maakt dit dus veel makkelijker om je gezonde sapjes snel te maken.