Voeding

Welke groenten hebben veel proteïnen?

groente eiwit

Als we het hebben over sporten, dan gaat dit uiteraard gepaard met de juiste voeding. Termen zoals Eiwitten, koolhydraten en vetten komen dan al snel om de hoek kijken. Toch zijn ook groente en fruit van essentieel belang voor een uitgebalanceerd voedingsschema. Toch zijn er ook voldoende soorten groente die beschikken over een flinke dosis eiwitten. Zo hoef jij namelijk niet alleen je eiwitten uit vlees, vis of kip te halen, maar krijg je zowel je groenten netjes binnen en wat extra eiwitten. Om je een eindje op weg te helpen hebben we de top 3 groenten met veel eiwitten voor je op een rijtje gezet, zodat jij direct weet wat voor jou goed aansluit.

Hoeveel groente moet ik dagelijks binnenkrijgen?

Groente en fruit zijn belangrijk voor je, dat is bij ons allen bekend. Maar hoeveel groente je binnen moet krijgen voor een gezonden verhouden, dat is door het voedingscentrum bepaald om 250 gram. Deze hoeveelheid is gebaseerd op het feit dat er in groenten, net als in al onze voeding allerlei micronutriënten aanwezig zijn. Hierbij moet je denken aan vitamines. Ook zitten er in groenten allerlei vezels. Dus wil jij voldoende eiwitten binnenkrijgen, zorg er dan voor dat je kiest voor groentes met veel eiwitten.

Welke groenten hebben veel eiwitten?

In groenten zitten ook eiwitten. Toch kan het soms een enorme uitdaging zijn om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. Het is dan wel zo fijn, dat wanneer jij groente eet, je direct een paar gram extra eiwitten binnenkrijgt. Zo kom jij een stuk eenvoudiger aan je dagelijkse behoefte. Dit zijn de top 3 groente met de meeste eiwitten:

  1. Doperwten – 5 gram eiwit per 100 gram

Eigenlijk zijn doperwten geen groente, ze vallen namelijk onder de peulvruchten. Toch zijn er tal van mensen die met enige regelmaat kiezen voor doperwten als het gaat om de keuze voor groente. Doperwten bestaan voor maar liefst 5 gram uit eiwitten per 100 gram.

  • Boerenkool – 4,3 gram eiwit per 100 gram

Met 4,3 gram eiwitten per 100 gram is boerenkool een goede bron van eiwitten. Als we kijken naar de hoeveelheid koolhydraten, dan zien we dat boerenkool ondanks de lagere hoeveelheid eiwitten een gezondere keuze is.

  • Artisjok – 3,3 gram eiwit per 100 gram

Bij velen van ons geen populaire groente, toch is dit een groente met een relatief hoog aantal eiwitten per 100 gram. Met 3,3 gram een waardige nummer 3 in de lijst.