Voeding

Gezonder leven met lekkere gezonde recepten en meer beweging

Helaas denken nog teveel mensen dat gezond eten en lekker eten niet samen gaan en dat is hartstikke zonde! Tegenwoordig zijn er zoveel lekkere en gezonde recepten te vinden, waardoor gezond eten echt niet saai en smakeloos hoeft te zijn. Ook worden er steeds meer ongezonde junkfood maaltijden omgezet in een heerlijke voedzame maaltijd. Wat dacht je van een gezonde kapsalon, pizza, friet, heerlijke zelfgemaakte dips en sauzen of verstopte groenten die je niet proeft, maar wel binnen krijgt!

Gezonde recepten met veel voedingsstoffen

Oftewel er zijn zat mogelijkheden om gezond en tegelijkertijd lekker te eten. Waardoor je meer voedingsstoffen binnenkrijgt en minder zin hebt in ongezonde snacks en een vette hap. Tuurlijk kun je die af en toe blijven eten, maar zie het eerder als een uitzondering dan een dagelijkse maaltijd. Zeker als je gezond net zo lekker kunt eten als een ongezonde maaltijd, je lichaam zal je dankbaar zijn, waardoor jij je weer fit en energiek zult gaan voelen en al snel wat dunner wordt.

Gratis gezonde recepten

Gelukkig zijn er genoeg gezond eten recepten gratis te vinden op het internet. Deze recepten zitten vol met gezonde voedingsstoffen als eiwitten, vitamines, mineralen, vezels, complexe koolhydraten en gezonde vetten en per categorie gesorteerd. Kortom genoeg keus, voor ieder wat wils en ook voor verschillende diëten, vegetariërs en veganisten genoeg informatie en gezonde recepten te vinden.

Gezond leven en meer bewegen

Wanneer je gezonder wilt gaan eten, is het ook belangrijk om meer te bewegen, zeker als je graag wilt afvallen. Je zult namelijk veel sneller resultaat boeken als je naast gezondere voeding ook meer gaat bewegen of sporten. Als beginnende en onervaren sporten kan dit een grote stap zijn, wat natuurlijk eng en spannend kan zijn om er daadwerkelijk mee te beginnen. Je kunt daarom eerst thuis wat oefeningen gaan doen, waardoor je er meer aan gewend raakt en wat meer bekend bent met de oefeningen en bewegingen. Daarna kun je eventueel de stap zetten naar een sportschool, maar je kunt ook lekker thuis door blijven gaan. Wat je zelf het prettigst vindt.

Nieuw trainingsschema

Wanneer je toch hebt besloten om meer te gaan sporten en dit wat serieuzer wilt gaan aanpakken is het verstandig om een trainingsschema te volgen. Dit kunnen op het begin gratis trainingsschema’s zijn die je op internet kunt vinden, maar je kunt ook een op maat gemaakt trainingsschema laten maken voor enkele euro’s. Hier kun je jouw specifieke wensen en oefeningen in laten verwerken, niet alleen voor fitness en krachttraining, maar ook voor hardlopen, marathon lopen of fietsen bijvoorbeeld.

Verander af en toe van trainingsschema

Wanneer je echte resultaten wilt boeken is het belangrijk om eens in de zoveel weken of maanden te veranderen van trainingsschema. Zo blijf je je spieren prikkelen en zullen ze sterker worden en meer groeien, daarnaast zal ook je conditie sneller omhoog gaan. Probeer daarom eens in de zoveel tijd een nieuw trainingsschema uit voor meer uitdaging, nieuwe oefeningen, up-to-date informatie en betere resultaten!