Voeding

Proteïne bar zelf maken

snackbar maken

Ben jij opzoek naar zowel een gezonde, als eiwitrijke snack? Dan is de proteïne bar echt iets voor jou. Niet voor niets is dit één van de meeste populaire en gegeten snacks onder sporters. Naast dat je ze tegenwoordig in de supermarkt kunt vinden en via de verschillende populaire webshop, zijn ze ook heel eenvoudig zelf te maken. Hoe je dit kunt doen, dat vertellen we je in dit artikel.

Wat is een proteïne bar?

Proteïne repen, of eiwitrepen, zijn een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Deze repen zijn ontzettend voedzaam, eenvoudig mee te nemen en zitten vol met eiwitten. Of je ze nu wilt gebruiken als tussendoortje of na een heftige sportsessie, het kan allebei. Niet alleen is de proteïne bar populair onder sporters, maar ook als verantwoord tussendoortje voor school, thuis of op het werk.

Wanneer neem je een eiwitreep?

In principe kun je helemaal zelf bepalen wanneer jij een proteïne bar naar binnen werkt. Toch, is wanneer je fanatiek sporter bent net voor of vlak na je training het beste moment. Dit zijn namelijk de twee momenten waarop je lichaam verlangt naar eiwitten en extra energie. Maar als tussendoortje, kun je gedurende de hele dag een eiwitreep nuttigen.

Zelf een eiwitreep maken

Een eiwitreep kun je ontzettend gemakkelijk zelf maken. Het is niet alleen leuk, maar ook nog eens een stuk gezonder dan de meeste repen die in de winkel liggen.

Stap 1. Zorg voor een proteïne poeder en meel. Bij de keuze van je meel is het belangrijk dat het ‘rauw’ kan worden gegeten. Hierbij kun je denken aan amandelmeel of kokosmeel.

Stap 2. De poeder meng je samen met de meel met een door jezelf gekozen vloeistof. Dit kan melk zijn, maar ook water.

Stap 3. Vul je mix met extra ingrediënten, zoals noten, zaden etc.

Stap 4. Is je beslag klaar, zorg er dan voor dat je het beslag in de vorm van een reep op de plaat legt. Is het nog wat vochtig, voeg dan wat extra meel toe.

Stap 5. De laatste stap is het invriezen van de repen. Je legt ze tussen de 20-40 minuten in de vriezen, afhankelijk van hoe snel het gaat kun je zelf bepalen of je reep hard genoeg is.