Blog

Gezonde proteïne snacks

gezonde snacks

Begint je maag tussendoor te knorren? Of heb je zin om te snaaien? Kies dan voor een snack die rijk is aan eiwitten. Je krijgt hier een energieboost van en blijft langer verzadigd. Welke snacks kun je het beste nemen? Eiwitrijke tussendoortjes zijn:

Kaas met fruit

Neem tussendoor 75 gram hüttenkäse. Hier kun je in een kom wat fruit doorheen roeren. Bijvoorbeeld meloen, banaan of bosbessen. Een heerlijk fris tussendoortje.

Pompoenpitten

Pompoenpitten bevatten enorm veel eiwitten. !2 gram voor ongeveer een volle hand. Dit is een goede snack voor je workout.

Gemengde noten

Een fijne snack voor onderweg is een bakje gemengde noten. Vooral in pistachenoten en amandelen zitten heel veel eiwitten. Heb je trek in zoet? Neem er dan wat gedroogd fruit bij.

Shake

Een eiwit shake is altijd een makkelijk tussendoortje. Wil je eens iets anders? Meng je shake dan bijvoorbeeld met een kop koffie en ijsblokje. Of gebruik kaneel in je shake.

Chocolade shake

Stop een banaan in je blender met 250 ml volle chocolademelk en een eetlepel pindakaas. Wat ijsblokjes erbij en blenden tot een stevige en heerlijke shake.

Hummus

Lekker snacken en dippen? Snijd verschillende soorten groente in reepjes. Bakje Hummus erbij en dippen maar.

Kaasplankje

Wil je wel een kaasplankje, maar dan verantwoord? Kies dan één soort kaas die minder vet bevat. Verder eet je er volkoren toast, druiven en geroosterde amandelen bij.

Gekookt eitje

Een gekookt ei is een prima snack. Zorg dat je er altijd één in de koelkast hebt liggen. Zo heb je een snelle en verantwoorde snack bij een onverwachte snackaanval.

Banaan en pindakaas

Banaan is perfect te combineren met pindakaas. Besmeer eens een volkorencracker met een laagje pindakaas. Plakjes banaan erop met wat kaneel en smullen maar.

Eiwitten zijn niet alleen een belangrijke bouwstof voor je lijf maar ook een brandstof. Eiwitten hebben ook een bloeddruk verlagende werking. Dit is gebleken uit onderzoek. Voor de bloeddrukverlagende werking moet je eiwitrijke voeding eten in combinatie met fruit en groente. En weinig verzadigd vet erbij eten.

In proteïne zitten veel aminozuren. Hier moet je genoeg van binnen krijgen, want je lichaam kan niet zonder. Het helpt bij spieropbouw en herstel van de spieren. Ook is het enorm goed voor je huid en haar.