Blog

Handig keukengerei voor gezond eten

keukengerei

Om gezond eten te kunnen maken, hoef je geen dure investering te doen in nieuwe keukengerei of keukenapparatuur. Toch kunnen een aantal keuken apparaten het leven een stuk makkelijker maken. Een staafmixer kan bijvoorbeeld helpen om een andere textuur te creëren van je soep. We zetten een aantal handige keukengerei en keuken apparaten voor je op een rijtje in deze blog.

Apparaten

Bij keuken apparaten bedoelen we keuken apparatuur wat je in het stopcontact moet steken. Denk aan de al genoemde staafmixer, maar ook een keukenmachine of blender valt onder de keuken apparaten.

Staafmixer

Een staafmixer is een langwerpige mixer, waarbij je zowel mesjes als een garde aan kunt koppelen. Met de garde kun je versneld en goed bijvoorbeeld eiwitten kloppen. Met de mesjes van de staafmixer kun je sauzen, soepen en andere gerechten pureren. Door verschillende standen te gebruiken kun je spelen met hoe gepureerd het resultaat moet zijn.

Keukenmachine

Met een keukenmachine kun je veel keuken handelingen een stuk makkelijker maken. Er zijn twee verschillende soorten keukenmachines. De ene is een keukenmachine die i de basis een machine is waar een bak op zit, waarbij je verschillende mesjes aan de bovenkant kunt monteren. Ieder mesje heeft een andere functionaliteit. Zo heb je een raspmes, waardoor je in record tempo blokken kaas kunt raspen, of winterpenen kunt raspen voor op brood.

De andere keukenmachine ziet er uit als een grote kom, waarbij je makkelijk grotere hoeveelheden kunt verwerken. Dit wordt in de professionele keuken veel gebruikt voor het mengen van deeg, mengen van veel ingrediënten of het kloppen van eiwit bijvoorbeeld.

Keukengerei

Onder keukengerei worden keukenspullen bedoeld die je handmatig gebruikt. Een hakmes, garde of broodmes valt daarmee onder keukengerei.

Hakmes

Een groot hakmes vinden wij zelf erg fijn voor het snijden van kruiden en (harde) groenten. Doordat het mes meer gewicht heeft, hoef je minder kracht te zetten en helpt het hakmes letterlijk met het hakken van kruiden of een winterpeen in plakjes te snijden.

Kruidenschaar

Een bijzondere schaar is de kruidenschaar. Dit is een schaar met vaak ongeveer 5 uiteinden. Als je daarmee door een bosje krulpeterselie of koriander knipt, krijg je dus direct fijn gesneden kruiden. Een perfecte en makkelijke manier om altijd lekker kruiden toe te voegen aan je gerechten.